Restaurace
Moc jsem se těšila na italskou kuchyni, kterou mám moc ráda. Byla to vlastně moje první návštěva Itálie a tak jsem se těšila, že ochutnám pravou italskou kuchyni, kterou jsem doteď znala jen z našich restaurací. A musím říct, že to bylo teda trochu zklamání, po týdnu na Sardinii musím říct, že lepší italskou kuchyni jsem jedla v ČR a v jedné úžasné restauraci v Budapešti. Nevím, jestli jsme měli smůlu, ale ve vesničce Villasimius ani v okolí, kde jsme zrovna byli, mě výběr restaurací nějak extra nenadchl a pak už jsem to teda vzdala a chodili jsme často na oběd do samoobslužné restaurace, kde se člověk najedl cca za 10 EUR úplně v pohodě a bylo to dobré. Ale jinak často ceny nebyly zrovna levné, často porce stála tak 16-24 EUR, což mi přijde dost, holt jsem se rozmlsala v levném Portugalsku a na Madeiře, kde se často najíme v pohodě za 10 EUR a někde třeba i za 8 EUR, když ví člověk kam jít. Na Madeiře jsem i za tuňáka s přílohou dávala běžně 8-10 EUR, tady nás tuňák stál 23 – 25 EUR.
Pizzu jsme měli jednou a byla dobrá, ale opět nemůžu říct, že by to byla nejlepší pizza, kterou jsem kdy jedla. Nejvíc jsem se těšila na těstoviny, ale všude mi přišel hrozně malý výběr, všude tak maximálně 3 druhy na výběr, těstoviny se slávkami, těstoviny s mořskými plody a pak ještě nějaké jedny a to je vše. Takže pokud člověk nezbožňuje mořské plody, tak si moc nevybere….Nevím, jestli i těstoviny jsou nějakou regionální záležitostí a všechny ty carbonara, bolognese, amatriciana, atd. jsou v spíš v jiných regionech a tady se soustředí jen na ty mořské plody…
A když teda člověk nechtěl zrovna pizzu nebo nějakou předraženou rybu nebo mořské plody, tak měli často jen nějakou vepřovou kotletu na grilu, což také nepovažuju za nějaký extra velký gastronomický zážitek. Takže často když jsem předem mrkla na menu na internetu, tak jsem ani neměla chuť do spousty restaurací jít.
Tam, kde jsme vždy nakonec jedli, bylo jídlo v pohodě, ale tak nějak jsem od toho čekala víc…
Většina restaurací otvírá mezi 12:30 – 13:00 a vaří jen do 15:00 a pak otvírají znovu až na večer, většinou od 19:00.
Villasimius
La Sorgente
Samoobslužná restaurace, kde jsme byli na obědě několikrát. Každý den mají na menu něco jiného a maso + příloha vyjde cca na 10 EUR, na výběr jsou i těstoviny, pizza a různé předkrmy, saláty, dezerty a melouny. Servíruje se to tedy na papírové talíře a jí se umělohmožným příborem, ale jídlo bylo dobré. Je tu hodně stolů, takže nikdy nebyl problém si sednout a prostředí restaurace bylo moc příjemné. Takže když jsem pak nemohla najít další restaurace, které bych chtěla v okolí zkusit, chodili jsme hlavně sem.
https://goo.gl/maps/RfavH84JE5rqeyPs6
Jeden komentář
Jídlo na cestách
Ve Villasimius, které je skutečně malinkaté a není tam až tolik gastronomických možností, je super pekárna Frau:
https://www.jidlonacestach.cz/italske-croissanty-4x-jinak/